HOLDBESKRIVELSE - STT 1

STT 1

Beskrivelse:

STT 1 består af svømmere, som unionen kalder ‘Junior- og Senior-svømmere’. STT 1 er klubbens elitehold, hvor målet er at træne svømmere til at kunne begå sig på et højt nationalt og/eller internationalt niveau. Det betyder også, at vi, som klub, tilbyder fysiske rammer, der gør det muligt at opnå dette niveau. 

På STT 1 trænes der både aerobt og anaerobt, og træningen vil være mere individualiseret, hvor træningen kan være opdelt i speciale, distancer, køn og alder. Sæsonen vil være periodiseret sådan, at svømmerne kan toppe til store stævner såsom Danish Open, Danske Mesterskaber og/eller internationale mesterskaber. 

På holdet ser vi og møder den enkelte svømmer, hvor der kan være plads til mange forskellige målsætninger på eliteniveau. Vi arbejder dog alle sammen ud fra, at vi bidrager positivt til holdets udvikling, har et ønske om personlig forbedring og er nysgerrige på egen udvikling. 

 

Målgruppe:

Holdet består af 24 svømmere, hvor pigerne er +14 år, og drengene er +15 år.
Holdet træner 46-48 uger pr. sæson. 

 

Træningsmængde:

Svømmerne på STT 1 træner 8 gange om ugen á 90-120min. i vand.
Udover den almindelige vandtræning, så vil der være dryland 5 gange om ugen á 45-60min. i forlængelse af eller før vandtræningen. På STT 1 vil man til dryland have fokus på at vedligeholde smidighed, øvelser med modstand som medicine balls, Swiss Balls, vægte, elastik og egen kropsvægt. Derudover vil vi fortsat have et stort fokus på udvikling af core-styrke og stabilitet. Til sidst vil der være spinning til at forbedre svømmernes aerobe kapacitet endnu mere.

 

Stævner:

Svømmerne på STT 1 deltager i 10-12 stævner pr. sæson. STT 1 vil deltage i både invitationsstævner samt mesterskaber i ind- og udland på hhv. kort- og langbane. Som junior-svømmer på STT 1, dvs. de første 3 år på holdet, skal man videreudvikle svømmernes erfaring med stævner, lære at præstere under pres og få mentale redskaber til dette samt få erfaring med alle fire stilarter i alle løb og distancer. Herefter vil man som senior-svømmer have mere fokus på de strategiske elementer i løbene, og svømmerne specialiserer sig yderligere i specifikke distancer, stilarter og løb. 

 

Træningslejre:

På STT 1 vil der være en træningslejr i efterårsferien på 7 dage, 2 træningsweekender på 2-3 dage i hhv. august og marts samt en træningslejr i vinterferien på 14 dage (Uge 7+8). Træningsweekenderne er i Danmark, imens træningslejrene i hhv. efterårsferien og vinterferien er i udlandet. Man må derfor være indstillet på, at der ikke skal bookes rejser/ferier i disse perioder.