Pressemeddelelse Taastrup Open og seje Masters

11-06-2023

Swim Team Taastrup var værter for Danmarks største langbane svømmestævne i denne sæson.

Swim Team Taastrup (STT), en alsidig klub for alle, der er vilde med vand. 

I weekenden fra d. 12/5-14/5 afholdt STT Taastrup Open, som endte med at blive Danmarks største langbane svømmestævne. Samt Masters-svømmerne sætter mange nye rekorder, herunder en verdensrekord.

Fredag d. 12. maj slog STT dørene op for lige under 600 svømmere samt deres trænere, holdledere og forældre, som ville se med. Danmarks største langbane svømmestævne i indeværende sæson var skudt i gang og 3.300 gange skulle en svømmer hoppe i fra startskamlerne. Taastrup Open er et årligt tilbagevendende stævne, hvor klubber fra nær og fjern bliver inviteret til at dyste mod hinanden og STT’s konkurrencesvømmere. I år kom besøgende så langt fra som Karlshamn i Sverige og den Islandske svømme union.

“STT bestræber sig ikke bare på at holde et godt stævne for de besøgende svømmere, det skal være en svømmefest! Alle skal gerne gå hjem med en god og stor oplevelse når de har været til Taastrup Open” udtaler formand Torben Hjalholt. At modtage så mange gæster er ikke helt uden udfordringer, hvor der virkelig skal holdes snor i tidsplaner, i logistik omkring bespisning og sørge for at hallen hele tiden er pæn og ren. At holde så stort et stævne kan kun lade sig gøre fordi der er frivillige, som har lyst til at lægge et kæmpe arbejde i det og ikke mindst fordi STT har et ualmindeligt godt samarbejde med svømmehallens personale og ledelse.

Sportslige præstationer opnås heldigvis også ofte når Taastrup ligger svømmehal til stævne. I år troede vi at vi kunne være vidne til en ny Danmarksrekord på 4x100 Medley Mix, der blev sat af svømmeklubben KVIK fra Amager. Desværre blev holdet ikke anerkendt for indsatsen, da det ene medlem ikke var i besiddelse af dansk pas. En hold Medley Mix svømmes af fire svømmere, to damer og to herrer. Hver svømmer skal svømme en af disciplinerne  ryg, bryst, fly og crawl, i den rækkefølge. I mix er det ikke angivet, hvilken disciplin, der skal svømmes af en herrer/dame.

På STT’s egne række opnåede tre svømmere kravtider til det kommende DM Junior og fem svømmere nåede DM Årgang. Vi glæder os meget på svømmernes vegne og er stolte over at vi kan sende dem af sted til Danmarksmesterskaberne for at repræsentere STT og Taastrup.

Stolte er svømmeklubben især også over Masters-svømmerne, der her i pinseweekenden fik sat flere rekorder til Danmarksmesterskaberne. Helt ekseptionelt satte Elisabeth Ketelsen verdensrekord i 100 ryg på 1.39.25, dermed skubbede hun rekorden med to sekunder for Mastersklassen “K”. Elisabeth satte derudover også Nordisk Rekord i hhv. 100, 200, 400 og 800 m. fri samt i 50 m. ryg. Berit Marx Pedersen satte også to nordiske rekorder i hhv. 200 fly og 400 individuel medley. Og både Regina Wonisch og Pia Thulstrup kunne sætte Danmarksrekorder, Regina med 50 bryst og 400 fri og Pai med 50 ryg. Og for at sætte streg under niveauet som STTs Masters har så tog alle svømmere, der deltog en podieplads.