STT åbner for første gange dørerne op til vandpolo. Vil du være med til at gøre denne sportsgren til en succes i klubben så læs nærmere og bliv inspireret.

Hvad er vandpolo

Vandpolo er opstået sideløbende i USA og England. Sporten har fået sit navn fra den tidlige amerikanske variant, hvor man sad på tønder, og slog til bolden med en stav som i almindelig polo.

I England opstod spillet som en version af rugby i vand i midten af 1800-tallet, men udviklede sig hurtigt til et håndboldlignende spil, og det er denne engelske version vi kender i dag, og som har været på OL-programmet siden 1900. Vandpolo var dog ikke med ved mellemlegene i 1906.
Danmark har aldrig deltaget i vandpolo ved OL.

Vandpolo er kort fortalt, håndbold i vand, men med lidt andre regler. Det kræver en anden fysik, og svømmefærdigheder, som man lærer efterhånden.
For børnehold er der 5-6 svømmere i vandet ad gangen, og et tilsvarende antal udskiftere.
En kamp bliver spillet over 4 perioder af 8 minutters effektiv spilletid. En kamp tager normalt mellem 50 og 60 minutter.
Ligesom i basketball er der regler for, hvor lang tid det angribende hold må have bolden. I vandpolo skal der falde en afslutning inden for 30 sekunder. En afslutning er et skud mod målet.
Spillet gælder ganske enkelt om at score flest mål og målet, der skal scores i, er tre meter bredt og 90 cm højt.
Ligesom i håndbold kan der dømmes frikast, udvisning og straffe. Ved straffe og udvisning idømmes spilleren en personlig fejl. Ved den 3. personlige fejl må spilleren forlade vandet og ikke deltage mere i spillet.

 

Vandpolo Børn

Bolde, vand, udfordringer og venner... Findes der noget bedre? Lyder dette som lige noget for dig, så bør du prøve vandpolo. Det er både for piger og drenge.

I STT vil vi rigtig gerne at du får:

  • en forståelse for vandpolo.
  • en viden omkring boldbehandling, samt kaste og gribe teknikker.
  • At det er sjovt og udfordrende

For at tilmelde en svømmer til dette hold, skal følgende kriterier opfyldes:

  • Svømmeren skal kunne være på dybt vand.
  • Svømmeren skal kunne svømme 100 m uden pause.
  • Svømmeren skal kunne lide at få vand i hovedet, også uden svømmebriller.
  • Svømmeren skal kunne deltage socialt sammen med andre.
  • Svømmeren skal være glad for nye udfordringer.
  • Svømmeren skal have mod på at deltage ved sociale arrangementer samt turneringer og kampe.

Træningen vil være bygget op omkring reglerne for vandpolo, og svømmeren vil lære disse regler gennem leg, svømning og vandpolo tekniske øvelser.

Udover alt det sportslige, så vil svømmeren blive en del af et hold og skabe sociale relationer sammen med sine holdkammerater. På denne måde bliver holdet stærkere sammen og får en sjovere undervisning.