STT åbner for første gange dørerne op til vandpolo. Vil du være med til at gøre denne sportsgren til en succes i klubben så læs nærmere og bliv inspireret.

Hvad er vandpolo

Vandpolo er opstået sideløbende i USA og England. Sporten har fået sit navn fra den tidlige amerikanske variant, hvor man sad på tønder, og slog til bolden med en stav som i almindelig polo.

I England opstod spillet som en version af rugby i vand i midten af 1800-tallet, men udviklede sig hurtigt til et håndboldlignende spil, og det er denne engelske version vi kender i dag, og som har været på OL-programmet siden 1900. Vandpolo var dog ikke med ved mellemlegene i 1906.
Danmark har aldrig deltaget i vandpolo ved OL.

Vandpolo er kort fortalt, håndbold i vand, men med lidt andre regler. Det kræver en anden fysik, og svømmefærdigheder, som man lærer efterhånden.
For børnehold er der 5-6 svømmere i vandet ad gangen, og et tilsvarende antal udskiftere.
En kamp bliver spillet over 4 perioder af 8 minutters effektiv spilletid. En kamp tager normalt mellem 50 og 60 minutter.
Ligesom i basketball er der regler for, hvor lang tid det angribende hold må have bolden. I vandpolo skal der falde en afslutning inden for 30 sekunder. En afslutning er et skud mod målet.
Spillet gælder ganske enkelt om at score flest mål og målet, der skal scores i, er tre meter bredt og 90 cm højt.
Ligesom i håndbold kan der dømmes frikast, udvisning og straffe. Ved straffe og udvisning idømmes spilleren en personlig fejl. Ved den 3. personlige fejl må spilleren forlade vandet og ikke deltage mere i spillet.

Hvilke hold åbner STT

STT åbner op for to hold. Det ene hold er et begynder hold, hvor man skal være mellem 10 og 14 år. Det andet hold er for svømmere mellem 15 og 20 år.
STT sørger for udstyr - du skal blot møde op i badetøj og medbringe håndklæde.

Vi vil deltage i konkurrencer/turneringer løbene over sæsonen. Første turnering vil ligge omkring vinter-perioden.

Vandpolo 15-20 år

På holdet vil du skulle kæmpe og udvikle dig sammen med et hold. Du vil lære at være en team-spiller.
Undervisningen vil være bygget op om kaste teknikker og kamp strategi i vand. Du vil desuden få redskaber til hvordan du bevæger dig i vandet og kommer hurtigere frem. Vi finder konkurrenter, så du kan afprøve dine færdigheder i kamp.

Vi sørger for en træner, som kan give dig udfordringer undervejs i undervisningen og med sikkerhed udvikle dine motoriske færdigheder.

Forudsætninger for at kunne deltage på holdet

  • Du skal turde svømme på dybt vand
  • Du skal kunne svømme 200m uden pause
  • Du skal være mellem 15 og 20 år

Holdet træner 2 gange om ugen.

Tirsdag kl. 18.30-20.00

Fredag kl.  16.30-18.30

Pris for holdet: 2150 kr