STT har en Nordisk junior mester!!!

2019-07-18

Schastine Tabor repræsenterede Danmark ved dette års Nordiske Junior Mesterskaber (NJM) på langbane i Vejle d. 13-14. juni 2019.

Her mødtes svømmere fra Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland og Litauen og kæmpede om at blive nordens bedste juniorsvømmere. Schastine Tabor var en af de kun fire danske årgangssvømmere, der kom under kravtiden til NJM, da de svømmede DM for årgangssvømmere for to uger siden. Hun har derfor brugt de første to uger af sin sommerferie i vandet for at blive klar til NJM.

Lørdag lagde Schastine Tabor ud med 100 fri, hvor hun med en flot personlig rekord i tiden 00.58.12 svømmede sig til titlen som Nordisk Juniormester. Den danske juniorrekord lyder på 00.55.10 og er sat af Mie Ø Nielsen, da hun var 16 år gammel. Schastine Tabor er 14 år, så der er plads til forbedringer de kommende år.

Herefter stod den på 4x100 medley holdkap, hvor Schastine Tabor og de andre piger svømmede en sikker guldmedalje hjem.

Lørdag eftermiddag skulle Schastine svømme 100 butterfly. Her blev det til en utrolig tæt finale, hvor hun med en personlig rekord i tiden 1.02.85 svømmede sig til en fjerdeplads, under et halvt sekund fra guldet og kun tre hundrededele fra bronzen.

Det blev også til guld for de danske piger i 4x100 m fri.

Søndag skulle Schastine Tabor ud i 100 m bryst, hvor det blev til en sjetteplads, og efterfølgende svømmede hun 4x200 fri holdkap, hvor pigerne endnu en gang kunne tage en guldmedalje med sig hjem fra Vejle.

I alt blev det til en individuel guldmedalje og tre guldmedaljer i holdkappen for Taastrup-svømmeren.

Nu venter en tiltrængt sommerferie, inden Schastine Tabor starter den nye sæson, sin første som juniorsvømmer.