For at se kriterier for oprykninger til STT Junior/Senior, kan der klikkes 'HER'

Beskrivelse:
STT Junior/Senior er klubbens fjerde hold, som man møder i vores konkurrenceafdeling. Dette er vores elitehold, og derfor er vores forventninger til svømmerne noget højere. Holdet består både af junior- og senior-svømmere, som alle er indforstået med, at der skal lægges et stort arbejde i svømningen, hvorfor det forventes at blive prioriteret meget højt.

STT Junior/Senior er en kulmination af svømmere med mange års træning og erfaring, der har udviklet et sæt af kompetencer og evner, som skal sikre, at vores svømmere ligger på højt nationalt og/eller internationalt niveau. Svømmerne begynder at specialisere sig og bliver langt mere perfektionistiske i deres tekniske og fysiske kunnen som atlet. Det er i løbet ad de sæsoner, som de går igennem på STT Junior/Senior, at de når et topningspunkt i deres svømmekarriere.

Målgruppe:
Pigerne er +14 år, og drengene er +15 år. Bemærk, at alle udvikler sig forskelligt, og derfor kan det være, at nogle rykker op tidligere og andre op senere, såfremt de opfylder oprykningskravene.

Holdet består af 20-24 svømmere og træner 7-8 gange om ugen á 1,5-2 timer. Herudover vil STT Junior/Senior lave styrketræning 3 gange om ugen samt dryland 2 gange om ugen. Styrketræning vil indeholde øvelser med b.la. vægte.

Overordnet mål for STT Junior/Senior:
Målet med holdet er, at udvikle svømmere med et sæt af evner og kompetencer, der skal kunne sikre et højt niveau nationalt og internationalt samtidig med at vi udvikler det hele menneske.

Svømmerne skal opføre sig som en god rollemodel for klubbens yngre svømmere, hvilket betyder, at man frivilligt hjælper eller lære fra sig til træning, stævner, træningslejre eller andre events.

Svømmerne skal opføre sig som en topatlet. Det betyder, at man skal kunne planlægge en hverdag med mange timers svømning uden at det går udover træningen.
Svømmerne skal på STT Junior/Senior vise en positiv forbedring eller have en stabil kurve målt på Rudolph point, og igen har vi svømmere, som tager ejerskab for egen træning og prøver, i samarbejde med sin træner, at se muligheder, hvor ens tekniske og/eller fysiske kunnen kan forbedres.


Målsætning for svømmeren:
I løbet ad sæsonen vil trænerne i samarbejde med svømmerne udarbejde individuelle mål, så svømmerne bliver mere målrettet med deres svømning. Vi tager udgangspunkt i den enkelte svømmers mål, så alle svømmere trives i sporten, og så de føler, at de gør det for dem selv. Svømmeren skal selv tage ejerskab for målene og sørge for, i samarbejde med træneren, at de føres ud i livet.

Forventninger til svømmeren:

 • Svømmeren skal stræbe efter konstant udvikling teknisk og fysisk.
 • Svømmeren skal have en fremmødeprocent på 90% for at sikre en positiv udvikling og for at være en del af holdet på det sociale plan.
 • Svømmeren skal deltage i stævner og andre events i løbet ad sæsonen.
 • Svømmeren skal udvise commitment, og skal selv tage ejerskab for sin træning.
 • Svømmeren skal være selvstændig og selv prøve at finde måder at forbedre sig på ved at snakke med træneren.
 • Svømmeren skal støtte og opmuntre sine holdkammerater.
 • Svømmeren forventes at være et godt forbillede for alle andre hold i klubben dvs. man behandler andre godt, lærer fra sig, går ordentligt i bad og hilser gerne på andre i klubben.
   

Forventninger til forældrene:

 • Det forventes og er obligatorisk at mindst 1 forælder pr. svømmer engagerer sig aktivt i klubben og hjælper til. STT har brug for officials, holdledere, bestyrelsesmedlemmer, deltagelse i vores udvalg, hjælp til egne stævner mm.
 • Det forventes også, at hver forælder har læst ‘STT Håndbogen’ og ‘Stil gode spørgsmål’.
 • Det forventes, at hver forælder støtter op om træneren og træningen samt støtter op om de stævner og events, der bliver tilbudt.

Udstyr der forventes på STT Junior/Senior:

 • STT T-shirt, STT Shorts, STT Badehætte og drikkedunk
 • Indendørssko til dryland
 • Alignment plade fra FINIS (Svømmeplade)
 • Arena Zoomers (Svømmefødder)
 • Focus Snorkel fra MP
 • Axis Dual-Function Pullbuoy fra FINIS
 • TYR Catayst 2 Håndpadler
 • Latexslange fra REFIT -> Den grønne model i 2m (Elastik)
 • Foam Roller


Stævner og Events:
STT Junior/Senior deltager i løbet ad sæsonen i 10-12 stævner/mesterskaber.
Derudover har vi 2 træningslejre som afholdes i efterårsferien og vinterferien, hvor vinterferien er i udlandet. I starten af sæsonen har vi en opstartstur sammen. Derudover har vi forskellige sociale arrangementer for holdet, så vi kan styrke det sociale og holdånden heriblandt træningsweekender.


Vandtider for STT Junior/Senior i sæson 2020/2021:

 STT J/S Mandag Tirsdag morgen Tirsdag Onsdag Torsdag morgen Torsdag Fredag morgen Søndag
 Mødetid                
 Vandtid 18.00-20.00 5.30-7.30 18.30-20.30 16.30-18.30 5.30-7.30 16.30-18.30 5.30-7.30 11.00-13.00
 Spisetid                
 Dryland                
 Bassintype 25m 25m 25m 50m 50m 25m 25m 25m
 Antal Baner 4 baner 6 baner 5 baner 4 baner 3 baner 6 baner 6 baner 6 baner