Corona

At vi står midt i en Corona pandemi er ikke en overraskelse for nogen af jer. Vi er også overbeviste om at I alle er velinformerede omkring hvordan I skal forholde jer både til de retningslinjer som kommer fra Sundhedsstyrelsen og dem vi sendte ud for ophold i hallen i begyndelsen af sæsonen.

Til trods for retningslinjerne kan det hænde at en træner, et medlem eller en frivillig i STT kommer i en situation, som kræver ekstra opmærksomhed og ændret adfærd. Det vil vi gerne ridse op med denne mail så alle er oplyste om hvordan I konkret skal agere hvis i kommer i en af følgende situationer.

Skulle I have spørgsmål eller har I den mindste tvivl om hvordan i skal agere i de forskellige situationer så tøv venligst ikke med at tage fat i vores Corona ansvarlige, Tony Tabor, han kan kontaktes på mail:  tony@sttsvoem.dk

Bliver syg, men har ikke mistanke om Corona:

Bliver man syg, så man ikke kan deltage i en aktivitet ved klubben, men man har ikke mistanke til Corona vil vi bede jer om at kontakte egen læge og få enhver tvivl om hvorvidt det er Corona manet i jorden. Oplys til jeres træner / kontaktperson om at I er syge, men at det iht. egen læge ikke er Corona relateret. Efter endt sygdom er man naturligvis velkommen til at genoptage de aktiviteter man har i klubben.

Bliver syg og har mistanke om Corona:

Har man symptomer, som kan kædes sammen med Corona, skal man til enhver tid følge Sundhedsstyrelsens (SST) retningslinjer. Pr. d.d. er det at man skal lade sig teste og gå i selvisolation frem til man har modtaget svar fra test.

Symptomer på Corona og vejledning i adfærd kan ses i pjecen fra SST:

Bliver syg/sløj mens man opholder sig til aktiviteter i STT:

Skulle man under en aktivitet i forbindelse med STT føle sig sløj eller syg er det vigtigt at stoppe med det samme og give besked til sin træner / kontaktperson om at man er utilpas. Er det inde i hallen skal man forholde sig så roligt som muligt, sætte sig for sig selv og afvente at ens underviser/træner angiver at man kan komme gennem omklædningen.

Er det en aktivitet uden for hallen, meddeler man det til sin træner/underviser og sørger selv for at komme hjem. Det er vigtigt at komme hjem så hurtigt og forsvarligt som muligt. Herefter skal man følge retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen (SST). Der vil blive givet særlige retningslinjer og information i forbindelse med aktiviteter, der involverer overnatning. Tag så hurtigt som muligt herefter kontakt til vores Corona ansvarlige om at man er blevet sløj under ophold ved STT, angiv som minimum navn og holdnavn / nummer.

Modtager testsvar som er positiv:

Der kan være mange grunde til at man har fået taget en test selvom man ikke har haft udvist symptomer. Skulle man modtage et testsvar som er positivt skal man henvende sig til Tony. Dette er for at vi som klub konstant kan have et overblik over hvordan situationen er for klubben og svømmehallen. Det er vigtigt at angive følgende:

• Hvornår er testen taget.
  • Hvornår var man sidst i kontakt med svømmeklubben.
  • Er der andre i svømmeklubben man er bekymret for om man var i nær kontakt med.
  • Ønskes det at vi som klub meddeler at du har modtaget en positiv test, for at vi kan hjælpe med smitte sporing er det vigtigt at du udtrykkeligt angiver det på skrift. Dette er iht. persondataloven (GDPR).

Ved positiv test skal man naturligvis også rette sig efter SSTs retningslinjer og man kan komme tilbage til sine aktiviteter i klubben iht. disse.

Symptomer = tilbage efter 48 timer fra sidst oplevet symptom.
Ingen symptomer men positiv test = tilbage efter 7 dage fra testen er taget.

Er sendt i selvisolation:

Er man gennem skole, dagtilbud, arbejde eller andet sendt i selvisolation gælder det naturligvis også at man ikke deltager i aktiviteter i klubben. Her følges også retningslinjerne fra SST og det oplyses til Tony at man er i selvisolation. For at vi kan have det bedst mulige overblik opfordres I til at angive:

• Hvorfor man er i selvisolation.
  • Hvornår man er blevet sendt i selvisolation.
  • Hvornår man har fået tid til en test.

Alle vejledninger er iht. Sundhedsstyrelsens retningslinjer og vi har haft kontakt til Corona hotline for at få disse retningslinjer igennem sundhedsfagligt review.

Retningslinjer for K-afd TRYK HER

Omklædning TRYK HER